Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

8 czerwca klasy II wybrały się na Wyspę słodyczy do Świnoujścia. Dzięki temu wyjazdowi mogliśmy  obserwować produkcję  na żywo, a nawet spróbować  swoich  sił w roli cukiernika i wykonać własnego klasycznego lizaka.

Przez cały czas słuchaliśmy objaśnień procesu produkcyjnego  od  momentu wylania  karmelu  na  kamienny  blat,  poprzez nadawanie mu smaku  i kolorów, aż do momentu uformowania lizaka. Warsztaty, w których uczestniczyliśmy były bardzo absorbujące, a z kolei efekt  ich bardzo słodki. Byliśmy niezmiernie zadowoleni z siebie, bo nie wracaliśmy do domów z pustymi rękami, a wręcz przeciwnie z lizakami w dodatku własnej produkcji oraz z zakupami, których dokonaliśmy sami.